Användningsområden

Att se bättre och må bättre är bra anledningar för att byta ut din nuvarande belysning mot Viva-Lites Fullspektrumbelysning.

Även om Viva-Lite® lyser upp alla typer av rum och miljöer med ett mer kvalitativt ljus så finns det vissa andvändningsområden och branscher där Viva-Lites fullspektrumbelysning är extra lämplig.


Se Bättre – Färgåtergivning

En rättvisande färgåtergivning är oerhört viktigt för företag som arbetar i färgkänsliga brascher såsom grafisk industri och dentalbranschen. Viva-Lite® är den perfekta belysningslösningen, alla typer av färger återges på samma sätt som de gör i naturligt dagsljus. 

 

Vår belysning är därför extra värdefull för företag verksamma inom dentalbranschen där tillverkade fasader och implantat måste överensstämma färgmässigt till 100% med de naturliga tänderna.

 

Viva-Lites fullspektrumbelysning är också populär inom klädbranschen då kunderna efterfrågar provrum där färgerna återges på samma sätt som ute i dagsljus.

 

Sist men inte minst, Viva-Lite® ger rätt ljus och belysning till kontorsmiljöer och arbetsrum där man dagligen arbetar i konstgjord belysning.

Typiska branscher och industrier som förstått vikten av en bra färgåtergivning:

 

 • Dentalbranschen (tandläkare, tandtekniska laboratorier) 
 • >Grafisk design, foto och reproduktionsföretag
 • >Detaljbranchen
 • Konstmuseer

 

Genom en professionell belysning med Viva-Lite® kan presentation av varor leda till omsättningsökningar, mat ser fräschare ut, blommor växer snabbare och blir motståndskraftigare, målningar framträder bättre.


Må Bättre – Hälsa och Välbefinnande

Det är bra att må bra! Och det är ett välkänt faktum att ljus inte bara påverkar vårt immunsystem utan också vår sinnestämmning och allmänna välbefinnande.

 

Syftet med Viva-Lites spektrum är att skapa en optimal ljusmiljö i hemmamiljöer, kontor och arbetsplatser. Om miljön omkring oss är välkommnande och bra så blir vi mer kreativa och produktiva.

Med Viva-Lite® fullspektrumbelysning, kan din koncentrations och prestationsförmåga öka. Ögonstress, huvudvärk och trötthet minskar när du vistas i en bra och naturlig ljusmiljö. Blinkande lysrör och dåliga ljusförhållanden ökar stressnivån, hyperaktivitet och inlärningssvårigheter.

Viva-Lites syfte är att minska stress och huvudvärk samt att förbättra kommunikation och produktivitet i företag.

 

På dessa ställen har Viva-Lites belysning redan gjort en stor skillnad och förbättrat arbetsmiljön:

 • Skolor, förskolor, servicehus, universitet
 • Sjukhus
 • Kontor och hem
 • Fabriker, speciellt för skiftarbetare

 

Att byta lampor kan lindra många av de ovan nämnda problemen. Om du har ständigt återkommande huvudvärk på din arbetsplats, testa att byta belysning till fullspektrum och se hur mycket ett naturligt ljusspektrum kan påverka ditt välbefinnande.


Arbeta bättre – Ekonomiska och prestationshöjande fördelar

Ökad produktivitet och kreativitet, minskad mängd misstag beroende på koncentrationsbrister och minskad sjukfrånvaro är faktorer som dramatiskt kan förbättras med bra ljusförhållanden och därigenom ge ekonomiska fördelar när man jämför med dåligt belysta arbetsplatser..

 

Viva-Lites fullspektrumbelysning har en mycket lång livslängd samtidigt som de är energibesparande. Om Viva-Lite® fullspektrumlysrör används med en elektronisk ballast, så sparar men ca 30% energi och man kan förvänta sig en betydligt längre livslängd.

 

SStudier visar också att när man använder fullspektrumbelysning med en mycket hög färgåtergivningsgrad så underlättas läsning och arbete.

 

Klara kostnadsbesparingar, ökad effektivitet och produktivitet har mätts hos:

 • Kontor, sjukhus och detaljindustri
 • Lantbruk, speciellt kycklingfarmar
 • Djurparker
 • Växthus

 

Detta är bara några exempel på när Viva-Lite® ökar produktiviteten, sparar pengar och energi samtidigt om den förbättrar det allmänna välbefinnandet hos människor som arbetar under konstgjord belysning dagligen.


Vad kommer sen?

 • Läs mer om våra olika ljuskällor eller
 • klicka här för att komma till vår webbshop...

Vi hoppas att du gillat vår Viva-Lite® hemsida och vi vill gärna ha din feedback.

Färgtemperatur, en jämförelse

 

Viva-Lite® 5500K Vanlig belysning 2700K

 

Show me another example...


Visste du att?

"The proportion of students with dental caries lit with full spectrum lamps was lower than the proportion of students with caries in the classroom lit with normal fluorescent lamps."

Mayron, Ott, Amontree and Nations

Show me another quote...


Före och efter bilder

 

Send us your before/after photos...


Feedback


Att ljusa upp varandras tillvaro

Hemma eller på kontoret:
Ljussätt med fullspektrumbelysning. Det sparar energi och har således en positiv påverkan på miljön. Du kommer att uppskatta ljuset och se färger och skuggor på ett naturligt sätt.

 

Barnkammaren:
Bra belysning påverkar ditt barns läs och inlärningsförmåga positivt.

 

Dina föräldrars hem:
Ge dem Viva-Lite® i present. De kommer genast att se bättre.

 

Skolor:
Förklara varför Viva-Lite®s ljusspektrum är så viktigt för barn och lärare. Deras läshastighet kommer att öka och framtida inlärning underlättas.

 

Sjukhus:
Ingen gillar att stanna på sjukhus länge. Studier visar på att fullspektrumbelysning kan förkorta återhämtningstiden efter en operation. Fråga ditt sjukhus om de har fullspektrumbelysning.

 

Din arbetsplats:
SFöreslå en 4 veckors testperiod på din arbetsplats. Ta bilder, gör en enkät för dina kollegor före och efter installationen och visa detta för din chef. Resultaten kommer att tala för sig själva...

 

Klicka här för att pröva en riskfri 4-veckors testinstallation...