Om Viva-Lite®

Vi är glada att du har tagit dig tid att läsa om människorna bakom Viva-Lites Fullspektrumsortiment. Läs om vår bakgrund, från bildandet av företaget till utvecklingen av produkterna och våra återförsäljare.

"Ända fram till omkring hundra år sedan tillbringade vi 90 procent av dagen utomhus i dagsljus. Idag är det det omvända. Hus, bilar, kontor, skolor och shoppingcentra byggs för att vara energieffektiva och välisolerade, något som skyddar oss från solens naturliga ljus och värme. Resultatet av detta är att vi ständigt utsättts för konstgjort ljus, inte konstigt att vi känner oss nedstämda."

Tobias Rückert, grundare av Viva-Lite®

Följ Tobias på Twitter...
Eller kontakta Tobias via Linkedin...

 

Viva-Lites historia startade egentligen redan 1978 då Tobias Rückert, företagets grundare, sa sina första ord. Enligt hans föräldrar så var dessa ord inte “mamma“ eller “pappa“ utan helt enkelt “ljus“.

Det tog honom dock ytterligare tjugo år innan han startade sitt första företag som sysslade med ljus och belysning. Företaget, som startades i Tyskland 1999, var inspirerat av Dr Jacob Libermans bok “Light - Medicine of the Future“ och fick namnet Light-Office.

Från början specialiserade Light-Office sig på fullspektrumbelysningar. Genom att bli generalagent för True-Light från AuraLight (som på den tiden innefattade de berömda spiralvridna rören från Duro-Test) och samtidigt vara återförsäljare för BioLight, LifeLite, och SoLux mfl, så fick Light-Office en bra överblick över marknaden för fullspektrumbelysning.

Tre år senare, 2002, började Light-Office att producera egna fullspektrumlampor. Detta var ett inte helt enkelt steg att ta, men flera anledningar gjorde att Light Office började utveckla egna fullspektrumprodukter.

  • Flera varumärken levde inte upp till löftet om att vara fullspektrum


Viktigast av allt var dock att företaget ansåg att den absolut bästa belysningen (spektralt och användarvänligt) ännu inte hade uppfunnits.

Denna åsikt delas av alla Viva-Lites samarbetspartners och det är därför som Viva-Lites hela tiden förbättrar produktsortimentet. Många av förbättringarna vi gjort under åren har tillkommit på begäran av våra kunder och vi vill att ni hjälper oss att bli ännu bättre. Klicka här för att ge oss ett förslag på hur vårt produktsortiment kan förbättras.

Until about one hundred years ago, we spent 90 percent of our daytime outdoors under natural light. Today, it's quite the opposite. Houses, cars, offices, schools, or shopping malls are all built to be energy-efficient and well insulated, protecting us from the sun's natural light and warmth. As a result, we are continuously exposed to artificial lighting; it’s no wonder we feel distressed and sometimes depressed.”

 

Toby Ruckert, Founder Viva-Lite®

Vad fick Light Office att bli ett internationellt bolag?

2003 hade Viva-Lite, genom ett stort genomslag i postorderkataloger, blivit välkänt i Tyskland. Framgången var en välkommen överaskning, eftersom fullspektrumbelysning var ett nytt område för dessa återförsäljare.

Framgången ledde också till att Viva-Lite blev internationellt 2004, med sin första stora återförsäljare, AD-Lux i Finland. Tillsammans med AD-Lux koncentrerade Viva-Lite sig på att förbättra och utöka produktsortimentet, något som resulterade i utvecklingen av ett av det bästa tillgängliga produktsortimentet på marknaden idag.

2008 fanns Viva-Lite tillängligt i flera Europeiska länder och detta år hölls det första internationella fullspektrumljus konventet i Köpenhamn, Danmnark. Deltagare från Viva-Lites återförsäljare runt om i Europa utvecklade en gemensam vision för att göra Viva-Lite globalt. Vi ska tillhandahålla de bästa möjliga belysningslösningarna för hem och företag genom att:

 

"kontinuerligt skapa det bästa möjliga produktsortimentet för fullspektrumbelysning"

"Tge välbefinnande och hälsa genom att erbjuda en bra och prisvärd produkt"

"utveckla och främja kunskap om ljusets betydelse för människors hälsa"

"Tskydda miljön genom att skapa energieffektiva system, delta i återvinning och skapa långsiktig hållbarhet"

"stödja forskning inom ljus och hälsa"


Viva-Lites internationella utbredning fortsatte 2009 när en global internetbutik öppnades. Nu finns Viva-Lites fullspektrumsortiment tillgängliga på flertalet språk och i flertalet valutor. 2009 blev företaget nominerad som finalist i Vero Excellence in Business Support Award i Nya Zeeland.

Under 2010 kommer Viva-Lites produkter att bli tillgängliga i mellanöstern och i Asien. Viva-Lite har under 2010 blivit nominerad till New Zealand International Business Awards.

Vår resa fortsätter och Viva-Lite vill gärna ha dig med. Om du är intresseras av att bli en av våra återförsäljare eller bli en Viva-Lite konsulent, gå till “Get Involved“ delen på vår hemsida.


Bilder på vårt team i Sverige

          

            

           
          
Bridget Silke Karin Toby
                                        
Gerhard Manne Aby Anna
          
                             
Margit Sun Sang Tarun

Produktion och Kvalitet

Viva-Lite vill försäkra sig om den högsta standarden vad gäller socialt-, miljömässigt- och ekonomiskt ansvarstagande där våra produkter tillverkas. En del av vår roll som globalt företag är att försäkra oss om att våra tillverkare lever upp till samma höga standard. Var och en av våra samarbetspartner har säkra arbetsförhållanden och använder miljömässigt ansvarsfulla tillverkningsprocesser. Vi utför dessutom kontroller av våra tillverkare tillsammans med oberoende experter. Efter kontrollerna går vi igenom tillverkarnas samarbetsvilja och respons.

Dessutom så är våra samarbetspartners aktiva vad gäller återvinning av förpackningsmaterial.  

För att läsa mer om vår produktion och kvalitet, gå till vår infosida för tillverkare och återförsäljare.

Vår Vision

"kontinuerligt skapa det bästa möjliga produktsortimentet för fullspektrumbelysning"

"ge välbefinnande och hälsa genom att erbjuda en bra och prisvärd produkt"

"utveckla och främja kunskap om ljusets betydelse för människors hälsa"

"skydda miljön genom att skapa energieffektiva system, delta i återvinning och skapa långsiktig hållbarhet"

"stödja forskning inom ljus och hälsa"

 

 Se vår vision....Internationell Karta

Klicka på kartan för att se våra internationella samarbetspartners:

 


Din certifierade återförsäljare är

Light-Office NZ Ltd.
- VIVA-LITE -
Postfach 1212
73644 Winterbach
Germany


49 7181 2579830
49 7181 2579831

Plats